Održana svečana sjednica u povodu Dana općine Donji Vakuf

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Svečana sjednica Općinskog vijeća, upriličena u povodu 14.septembra, Dana općine Donji Vakuf počela je intoniranjem himne, učenjem fatihe pred duše boraca koji su u slobodu Donjeg Vakufa i BiH utkali svoje živote.

Vjećnicima, predstavnicim izvršne i zakonodavne vlasti, vjerskog života grada, ali i susjednih općina i SBK-a obratio se načelnik Huso Sušić. Uputio je čestitku u povodu ovog, za Donji Vakuf, značajnog historijskog datuma.

-Ovaj dan nas podsjeća na patnje koje smo prošli zajedno, ali i na našu sreću kada smo se 14.septembra 1995.godine u nepreglednim kolonama, ozarena lica vratili  u svoj grad. Uvijek ćemo se sjećati tih dana, ali misliti i na budućnost svih nas, a posebno mladih ljudi- rekao je načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić.

Načelnik Sušić , ovom prilikom, podsjetio je na razvoj privrede i poljoprivrede, te realizaciju niza značajnih projekata u proteklom periodu na području općine Donji Vakuf. Najavio je nove značajne infrastrukturne projekte, izmedju ostalog, izgradnju lokalnih putnih komunikacija i zaobilaznice u tom gradu. Na svečanoj sjednici su uručene i općinske zahvalnice, za doprinos u sportu Edinu Atiću, Udruženju pčelara Polen za doprinos u razvoju pčelarstva, te III OŠ Oborci za doprinos u oblasti obrazovanja. Nagrada 14.septembar dodjeljena je prim. dr. Enizu Rujancu za humanost i doprinos hirurgiji. Prim.dr. Rujanac zahvalio se na ovoj, kako je rekao, za njega izuzetno značajnoj nagradi.

-Ova nagarada osim meni, pripada i timu s kojim radim u JU Bolnica u Bugojnu kojima se, takodje , zahvaljujem -rekao je dr. Rujanac.

Prigodne recitale izveli su članovi KUD Nakib Abdagić Kiban, a nakon sjednice položeno je cvijeće na spomen obilježju šehidima, Partizanskom groblju, te na šehidskom mezarju u Kotezima.