Održana ulična utrka povodom Dana općine Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Jedan od sadržaja kojim je obilježen 20. maj – Dan Općine bila je i ulična utrka učenika i učenica osnovnih škola.

Sada već tradicionalna ulična utrka bugojanskih osnovaca povodom Dana Općine upriličena je u 4 kategorije: za djevojčice do petog razreda, za dječake do petog razreda, za djevojčice od šestog do osmog razreda i za dječake od šestog do osmog razreda. Uprkos prohladnom vremenu učešće u svakoj od utrka uzeo je značajan broj takmičara, a posebno brojna, sa preko 200 učesnika, bila je utrka dječaka od šestof do osmog razreda.

U konkurenciji dječaka do petog razreda prvi je kroz cilj prošao Nedim Šečibović iz OŠ „Drvetine“, drugi je bio Edis Halilović iz OŠ „Bristovi“, a treći Ahmed Delić iz Treće osnovne škole.

U konkurenciji djevojčica do petog razreda najbrža je bila Hana Herić iz OŠ „Bristovi“, drugaplasirana je bila Naima Kero, također iz OŠ „Bristovi“, dok je treća kroz cilj prošla Samira Mikara iz Treće osnovne škole.

Kod djevojčica do osmog razreda prvoplasira je bila Samra Bajrić iz OŠ „Bristovi“ , druga je kroz cilj prošla Edina Milanović iz Treće osnovne škole, a treće mjesto je zauzela Sanela Mlivo iz OŠ „Bristovi“.

U najmasovnijoj utrci, odnosno onoj koju su trčali učenici od šestopg do osmog razreda, prvi kroz cilj je prošaoZinedin Mašić iz OŠ „Bristovi“, drugoplasirani je bio Refik Imamović iz Prve osnovbne škole, dok je treće mjesto pripalo samedinu Zelkanoviću, također učeniku Treće osnovne škole“.

Medalje najboljima uručili su nastavnici i načelnik Hasan Ajkunić. Po okončanju podjele medalja dvanaest najboljih slikalo se sa načelnikom i nastavnicima iz Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odboja, koje je i ovog puta bilo uspješan organizator ulične utrke za osnovce.