ODRŽANO OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ NASTAVNOG PREDMETA TEHNIČKA KULTURA

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Treća osnovna škola Bugojno, jučer je bila domaćin općinskog takmičenja iz nastavnog predmeta- Tehnička kultura. Ovom prilikom učenici su izložili svoje praktične radove, a nakon toga uslijedilo je testiranje iz teoretskog dijela.

Učešće na takmičenju uzeli su učenici iz šest osnovnih škola koji su nastojali da kroz praktični i teoretski dio svoju školu predstave u najboljem svjetlu. Osim praktičnog dijela, u okviru kojeg su u holu škole bili izloženi učenički radovi, ovom prilikom od strane stručne komisije obavljeno je i testiranje učenika iz teoretskog dijela.

Direktorica Treće osnovne škole Bugojno Amela Haračić, kazala je da učenici svoju kreativnost mogu pokazati upravo kroz ovaj nastavni predmet, budući da predstavlja važan aspekt u kreiranju ideja koju prenose na svoje radove.

Kada su u pitanju šesti razredi, sljedeći učenici ostvarili su najbolje rezultate: prvo mjesto pripalo je Emini Nuhić iz OŠ Drvetine, drugo mjesto Enisu Prijiću iz Prve osnovne škole Bugojno, dok je treće mjesto osvojio Haris Imamović, učenik Treće osnovne škole Bugojno.

Odlično znanje iz nastavnog predmeta- Tehnička kultura pokazali su i učenici sedmih razreda. Prvo mjesto pripalo je Fatimi Aletić iz Prve osnovne škole Bugojno, na drugom mjestu je Amna Kvrgić iz OŠ Bristovi, dok je treće mjesto osvojila Tajra Tiro iz Treće osnovne škole Bugojno.

Učenici osmih razreda osmogodišnjeg obrazovanja također su pokazali odlično znanje, prvo mjesto osvojio je Mirza Ćatić iz Prve osnovne škole Bugojno, na drugom mjestu je Hamza Basara iz OŠ Gračanica, a treće mjesto pripalo je Ajli Huseinbegović iz Druge osnovne škole Bugojno.

Učenici osmih razreda devetogodišnjeg obrazovanja otvarili su odlične rezultate: na prvom mjestu je Amina Nuhić iz Druge osnovne škole Bugojno, drugo mjesto osvojio je Ensar Mešić iz Prve osnovne škole Bugojno, dok je na trećem mjestu Dina Mekić iz Treće osnovne škole Bugojno.

Kada je riječ o plasmanu škola na prvom mjestu je Prva osnovna škola Bugojno, drugo mjesto pripalo je Drugoj osnovnoj školi Bugojno, a treće mjesto osvojila je OŠ Drvetine.

Treća osnovna škola Bugojno bit će domaćin kantonalnog takmičenja koje će se održati 13. maja. Učenicima i nastavnicima želimo mnogo sreće i uspjeha na predstojećem kantonalnom takmičenju.