ODRŽANO OPĆINSKO TAKMIČENJE UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA IZ PRVE POMOĆI

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji Crvenog križa Bugojno danas je u Drugoj osnovnoj školi održano Općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz Prve pomoći. Učešće su uzeli učenici Prve osnovne škole, Druge osnovne škole i Treće osnovne škole.

U prostorijama Druge osnovne škole prije samog početka učenici su pripremili i kratku priredbu koja je ujedno otvorila 20. po redu Općinsko takmičenje iz Prve pomoći. Pomenuta škola bila je ujedno i domaćin takmičenja.

Prva pomoć nije važna samo za učesnike već i za cijelu društvenu zajednicu. Takmičenjem ovog tipa nastoji se pomoći povrijeđenima na adekvatan način, a usvojeno znanje u budućnosti može biti presudno za spašavanje nečijeg života.

Najbolji uspjeh ostvarili su učenici Prve osnovne škole koji su se na taj način plasirali na predstojeće Kantonalno takmičenje iz Prve pomoći. Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Druge osnovne škole, a na treće mjesto plasirali su se učenici Treće osnovne škole.

Pružanje prve pomoći je prvi i najvažniji korak u spašavanju ljudskih života što su učesnici tokom današnjeg takmičenja i pokazali.