Okončana Omladinska futsal liga Gornjovrbaske regije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Dodjelom pehara i medalja najuspješnijim ekipama i pojedincima danas su na stadionu „Mladost“ okončana takmičenja za ovu godinu u Omladinskoj futsal ligi Gornjovrbaske regije.

Pored svih ekipa koje su u protekla dva i po meseca učestvovale u četiri uzrasne kategorije Omladinske lige svečanoj ceremoniji dodjele medalja i pehara prisustvovali su i brojni roditelji. Liga je uspješno realizovan u okviru projekta „ Prevencija u borbi protiv ovisnosti o drogi i alkoholu“. Ovom prilikom, u ime nosioca projekta NK „Sport Prevent “ dr. Besim Sadagić, se zahvalio federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke na pokroviteljstvu, te načelniku Općine Hasanu Ajkuniću što je omogućio da se Liga jednom sedmično igra na stadionu „Mladost“. Pored stadiona „Mladost“ takmičenja su upriličena i na stadionu NK „Sport Prevent“ na Karalinki.

Učešće u Ligi sa više ekipa uzelo je 6 klubova: „Sport Prevent“, „Vesela“, „Gračanica“, „Univerzalna škola sporta Bugojno“, „Sloga“ iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i donjovakufski „Univerzalac“.

U konkurenciji U-8 najuspješniji su bili dječaci „Uneverzalne škole sporta Bugojno“, dok su u preostale tri kategorije U -10, U-12 i U-14 slavili mladi igrači „Sport Preventa“.

Proglašeni su i najbolji strijelci po uzrastima, dok je epitet najboljeg golmana Lige ponio Advan Ridžal iz „Sport Preventa“, za najboljeg igrača je proglašen Faris Memić iz MNK „Vesela“, a za perspektivnog igrača Ajdin Duvnjak iz „Sport Preventa“.

Inače, kroz Omladinsku futsal ligu Gornjovrbaske regije u protekla dva i po mjeseca prodefilovalo je više od 300 dječaka različitih uzrasta, a ukupno su odigrane 154 utakmice.