Okončana škola skijanja na Rostovu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na terenima Rostova jučer je završena šestodnevna škola skijanja koju je pohađalo 24 polaznika, uglavnom osnovaca iz Bugojna.

Organizatori ove škole bili su Univerzalna škola sporta i Ski centar „Rostovo“, a instruktori profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja Elvir Seferović i Almir Bašić.

Kako su istakli instruktori svih 24 polaznika, koji su bili razvrstani u dvije grupe, uspješno su završili prvi stepen škole skijanja, a nakon završnog polaganja dodijeljene su im i diplome. Polaznici su savladali osnove skijanja za samostalan boravak na snijegu, kao i korištenje ski lifta.

Cijena škole skijanja za one koji su imali svoju opremu iznosila je 120 KM, a za one koji su opremu iznajmljivali od Ski centra „Rostovo“ 150 KM. U obuku je bio uključen prevoz kojeg svakog dana organizuje preduzeće „Putnik“, kao i korištenje ski lifta.

Univerzalna škola sporta i Ski centar “Rostovo” naredne sedmice, od 16. januara, organizovat će još jedan ciklus škole skijanja. Uz školu za početnike priliku za dodatno napredovanje imat će svi oni koji su uspješno završili početni stepen.