Okončani radovi na asfaltiranju puteva u MZ Novo Naselje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

     

Javno preduzeće za stambeno- komunalne djelatnosti  i lokalne puteve Bugojno  kao naručilac i Struktura d.o.o. Jajce kao izvođač radova u proteklih 10 dana u Novom naselju, tačnije ulicama Poljice 1 i 2  izvršilo je sanaciju putne infrastzrukture uz adekvatno rješevanje problema oborinskih voda koje su na ovom području predstavljale dugogodišnji problem.

Ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK  Amir Šečibović , načelnik Općine Hasan Ajkunić, te pojedini vijećnici u OV i čelni ljudi javnih ustanova i preduzeća prisustvovali su završnim radovima sanacije puteva u Novom Naselju.

Adis Mašić, direktor Javnog preduzeća za stambeno- komunalne djelatnosti  i lokalne puteve Bugojno, ovom prilikom naglasio  je da je početni projekat znatno proširen, te je gotovo utrostručen.

Obzirom da put nije jednake širine na svim mjestima kako je naglasio Mašić zahvaljujući  iznosu od  150 000 KM asfaltirano je 3500 metara kvadratnih puteva, dok je debljina asfaltnog sloja 6 cm..

Predsjednik  MZ Novo Naselje Denis Batić istakao je važnost ovog projekta kojim se  uvezuje najveća mjesna zajednica Vesela sa gradskom jezgrom.

 

 

   

Načelnik Općine Hasan Ajkunić  ovom prilikom je naglasio da se na području Novog Naselja koje je podignuto 80-tih godina proteklog stoljeća malo ulagalo, te da će  na ovaj infrastrukturni projektat biti naslonjeni slični projekti u drugum mjesnim zajednicama.

Kao i mnoge druge i ovaj projekat u značajnoj mjeri finansijski je podržan od strane Ministarstva  prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova  SBK, a resorni ministar  Amir Šečibović ovom prilikom  je naglasio da će niz sličnih projekata u narednom periodu biti realizovano i u drugim mjesnim zajednicama

Budući da se radi o veoma frekventnom putnom pravcu  kako se čulo ovom prilikom projekat u Novom naselju će dodatno u narednom periodu biti proširen izgradnjom trotoara od džamije do kružnog tok kod Općine, a što će biti veoma važno za brojne osnovce i srednjoškolce   sa ovom područja sa aspekta  sigurnosti učesnika u saobraćaju