One tree caffe pobjednik streetball turnira „Kolonije 2018.“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U jednom od najstarijim stambenih naselja Bugojna, povodom 20. maja – Dan Općine, upriličen je dvodnevni streetball turnir „Kolonije 2018.“.

Turniru je prethodilo uređenje basket igrališta u kojem su veliki doprinos dali stanovnici okolnih zgrada i MZ Novo naselje. Takmičenje kojem je pokrovitelj bila općina Bugojno upriličeno je u dvije konkurencije, omladinskoj i seniorskoj.U omladinskoj konkurenciji učešće je uzelo 7, a u seniorskoj 10 ekipa.

Nakon dva dana takmičenja u konkurenciji omladinaca treće mjesto zauzela je ekipa Vatrenih koja je sa 7 : 4 savladala sastav ABC Kolonije. U finalnoj utakmici omladinaca Iskra je sa 16 : 14 bila bolja od ekipe EM CARS. Pobjedničkoj ekipi u omladinskoj konkurenciji uručena je novčana nagrada od 150 KM, drugoplasiranoj ekipi 100KM, a trećeplasiranoj 50 KM.

Kod seniora treće mjesto, uz novčanu nagradu od 200 KM, pripalo je ekipi Caffe Emma koja je sa 16 : 13 bila bolja od sastava Euroexpres. Snage u finalu su odmjerili One tree caffe i ekipa Hedal d.o.o., a sa uvjerljivih 21 : 9 slavila je ekipa One tree caffe. Pobjedniku je pripalo 500 KM, a drugoplasiranom sastavu 300 KM.

U revijalnom dijelu programa upriličena su slobodna bacanja u konkurenciji omladinaca, a u konkurenciji seniora slobodna bacanja i šutiranje trica.

Kod omladinaca najbolji izvođač slobodnih bacanja Samed Švago nagrađen je sa dvije povratne karte za Sarajevo. U konkurenciji seniora najuspješniji sa linije slobodnih bacanja bio je Mirsan Čaluk, a nagrađen je sa dvije povratne karte za Makarsku. Najuspješniji izvođač trica bio je Alija Bektaš, a za nagradu je dobio dvije povratne karte za Split.

2526272829303132