OO SDA Bugojno održala press konferenciju na temu „Zdravstvo“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na temu „Zdravstvo“ govorili su nosilac liste Salih Gurbeta, kandidati za Općinsko vijeće Bugojno prim. dr. Azra Fazlibegović Mahmutović i dr. Nedžad Jusić, te prim. dr. Irhada Strukar, v.d. JU Dom zdravlja Bugojno.

SDA je odlučna da sistemski rješava probleme u zdravstvu i da razvija zdravstveni sektor -rekao je na početku obraćanja nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Bugojno Salih Gurbeta.

-Mi smo uspjeli ukinuti zdravstvene markice za djecu školskog uzrasta , što je značajno, a posebno za roditelje. Želja nam je bila da markice potpuno ukinemo i na tome ćemo raditi u narednom periodu-rekao je Gurbeta.

Kandidatkinja SDA za Općinsko vijeće Bugojno prim. dr. Azra Fazlibegović Mahmutović upozorila je na brojne ovisnosti u savremenom društvu, te naglasila važnost prevencije. Ključnu ulogu u prevenciji imaju mediji, zdravstvene institucije, škola, a posebno porodica –naglasila je prim. dr. Azra Fazlibegović Mahmutović .

JU Dom zdravlja Bugojno ima 148 uposlenih i u prošloj godini pružila je 1.600.000 zdravstvenih usluga, rekla je v.d. direktorica prim.dr. Irhada Strukar. Uz nabavku najsavremenije opreme realizirani su i drugi brojni projekti, a najvažniji je okončanje radova na Dijaliznom centru- istakla je prim.dr. Irhada Strukar. Dr. Nedžad Jusić govorio je o odlasku mladih stručnih medicinskih kadrova iz BiH.

-SDA će se zalagati da se poboljšaju uslovi rada u zdravstvenom sektoru, ali i za kvalitetu pruženja usluga pacijentima . Moramo ostati i pomoći našoj zemlji – zaključio je obraćanje dr. Nedžad Jusić.