OO SDA Bugojno pres-konferencijom počela predizbornu kampanju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

OO SDA Bugojno jučer (ponedjeljak) je u svojim prostorijama organizovala prvu pres-konferenciju u predizbornoj kampanji za predstojeće Lokalne izbore 2. oktobra.

 

Istaknuto je jedinstvo stranke, kvalitet kadrova s kojima izlazi na Izbore a koji će se, kako se čulo, moći izboriti sa svim izazovima današnjice, nastaviti započete razvojne projekte i pokrenuti nove za dobrobit svih građana, kako u lokalnoj sredini, tako cijeloj BiH.

Nakon što je na početku presa proučena Fatiha pred dušu nesretno stradalog člana Edina Kišije, prisutnima se obratio potpredsjednik bugojanske SDA Amir Šečibović.

Pozvao je, između ostalog, sve političke subjekte, koji će učestvovati na Lokalnim izborima, na fer i korektnu kampanju, istakavši kako se retorika provođenja izbornih aktivnosti u ovoj stranci neće mijenjati u odnosu na ranije veoma uspješne izborne godine.

-I na ovim izborima nastavljamo put kontinuiteta, što je jako važno s obzirom na aktuelni trenutak u državi, u kojem se najavljuje referendum i neki drugi politički procesi – kazala je predsjednica OO SDA Bugojno Melika Mahmutbegović.

Nema, istakla je, lokalnog interesa i progresa bez jake države, u kojoj svi parametri ukazuju na značajan ekonomski napredak, čemu je u velikoj mjeri doprinijela SDA i aktuelna Vlada Federacije BiH.

-SDA je stranka koja zna stabilizirati procese, ali isto tako zna štititi interese Bošnjaka i svih građana države za koju smo se borili – zaključila je dr. Mahmutbegović.

Po riječima nosioca Liste za OV Bugojno Saliha Gurbete, SDA radi bez prestanka što potvrđuju dosad postignuti rezultati koji su se, u pozitivnom smislu, odrazili i na rad pet vijećnika u Općinskom vijeću.

-Naša je obaveza da radimo u interesu lokalne zajednice i nastavimo sadašnji razvojni trend – naglasio je Gurbeta, govoreći o prioritetima SDA na lokalnom nivou u budućnosti.

Na kraju je izraženo uvjerenje da će svi oni, koji istinski vole svoj grad i BiH, donijeti pravu odluku na Lokalnim izborima 2. oktobra, dajući svoj glas kandidatima SDA.