Općina Bugojno: NVO i udruženja o transparentnosti trošenja budžetskih sredstava

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić i pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti Sead Karahodžić održali su sastanak s predstavnicima udruženja i nevladinih organizacija koje se finansiraju iz općinskog budžeta.

Na početku sastanka načelnik Hasan Ajkunić naglasio je izuzetno dobru saradnju s udruženjima i nevladinim organizacijama, ističući da je riječ o jednoj velikoj porodici koja zajedničkim radom obogaćuje život u gradu i da je Bugojno grad za primjer kada je u pitanju saradnja i realizacija niza projekata. Gradjani će i ove godine moći uživati u programima „Bugojanskog proljeća“, „Dana općine“ i „Ljeta u Bugojnu“, a udruženja i organizacije će i uz pomoć dodijeljenih sredstava relizovati brojne sadržaje. U cilju transparentnosti trošenja sredstava svi koji su finansirani budžetskim sredstvima u narednom periodu trebaju dostaviti izvještaje i obrazloženja o utrošku sredstava za 2017. godinu te za prvi kvartal 2018. godine kako bi se ti podaci mogli prezentirati na sjednici Općinskog vijeća, odnosno kako bi bili dostupna javnosti.

Predstavnici nevladinih organizacija i udruženja potvrdili su da je riječ o dobroj saradnji, te da se uvijek nastoji naći rješenje za realizaciju brojnih projekata.

Tokom sastanka bilo je riječi i o nizu manifestacija koje će biti relizovane tako da gradjane očekuje bogato proljeće i ispunjeno ljeto.

12345678