Općina Bugojno: Transparentnost trošenja budžetskih sredstava

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U zgradi Općine Bugojno održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Udruga proisteklih iz domovinskog rata HVO Bugojno, načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić i pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti Sead Karahodžić.

Na inicijativu načelnika općine održan je prvi u nizu sastanaka koji su planirani sa svim korisnicima budžeta Općine Bugojno kako bi se na transparentan način javnosti pokazalo kako se troše sredstva iz općinskog budžeta. Tokom sastanka predstavnici  Udruga proisteklih iz domovinskog rata HVO-a Bugojno, načelnik Hasan Ajkunić i pomoćnik načelnika Sead Karahodžić zajednički su analizirali dosadašnji način trošenja budžetskih sredstava kada su u pitanju ove udruge. Predstavnici Udruga ovom prilikom izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim načinom finasiranja i saradnjom s Općinom Bugojno te naglasili da isti princip očekuju i ove godine.

Tokom sastanka bilo je riječi i o planovima za ovu godinu, koju će Udruge dostaviti općinskoj službi te naglašeno da su samo Udruge iz Bugojna odgovorne i stoje iza aktivnosti na području Bugojna i da niko iz drugih općina nema pravo da iznosi stavove u ime njih. Slični sastanci u narednom periodu bit će održani sa svim korisnicima budžetskih sredstava pojedinačno kako bi se pokazala transparentnost u trošenju sredstava koja su im dodijeljena.