Općina Novi Travnik i AD Špedicija prvi polufinalisti Šutkovog memorijala

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Poznati su prvi polufinalisti na 21. memorijalnom turniru u malom nogometu „Admir Ljubuškić-Šutak“ .

To su Općina Novi Travnik i AD Špedicija u seniorskoj, te Sloga Gornji Vakuf i NK Iskra u omladinskoj konkurenciji. Jedan gol odlučio je pobjednika u duelu između ekipa Illumino Gornji Vakuf – Uskoplje i Općine Novi Travnik. Golom Mahira Skopljaka Općina Novi Travnik je izborila plasman u polufinale.

Druga utakmica kod seniora bila je lišena rezultatske neizvjesnosti, pošto je AD Špedicija bez problema došla do pobjede u duelu protiv veoma solidne ekipe Caffe bar Pikadilly MG Jajce. Prednost od 3:0 na poluvremenu uvećali su za još dva gola i u polufinale prošli pobjedom sa visokih 5:0. Duje Nevistić se dva puta upisao u strijelce, dok su po jedan gol postigli : Sabahudin Jusufbašić, Emir Milanović i Mirnes Došlić.

Kod omladinaca Sloga je sa 2:0 savladala NK Iskra fast food MB Wudy, a u drugoj omladinskoj utakmici NK Iskra je sa 5:0 savladala Zuke band Jajce.

U ponedjeljak igraju se preostale četvrtfinalne utakmice u obje konkurencije. Od 20 sati sastaju se : Veterani Šadrvana – 70230 i od 21 sat igraju : caffe zeko – ATT d.o.o. Gornji Vakuf . Kod omladinaca sastaju se : Preporod Livno- NK Sport Prevent 2001 i NK Sport Prevent 2000 – Fajkaš Donji Vakuf.