Općinsko takmičenje OŠ-a u portofolijima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 Prva Osnovna škola Bugojno bila je domaćin Općinskog takmičenja „Projekt građanin“, u izradi i prezentaciji portofolija. Prvo mjesto osvojila je ekipa Treće OŠ-e, sa portofolijem na temu „Izgled ulica našeg grada“. 

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava- Civitas, već godinama u osnovnim i srednjim školama u BIH-ni, realizira „Projekt građanin“ gdje učenici u svojoj zajednici istražuju problem i mjere javne politike, u cilju razvijanja svojih rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama. Domaćin ovog takmičenja na općinskom nivou  je bila Prva OŠ Bugojno, koja je prije samog početka takmičenja za sve učesnike i predstavnike škola te učenike, priredila prigodan program.O značaju ovog takmičenja govorio je direktor škole Samir Šečić.

Potom je uslijedilo takmičenje ekipa osnovnih škola na području naše općine. Stručna komisija je najveći broj bodova dodijelila ekipi Treće OŠ-e koja se predstavila sa portofolijem na temu”Izgled ulica našeg grada”. Drugo mjesto je osvojila ekipa Prve  OŠ-e koja je obradila temu”Problem kockanja u našem gradu” dok je treće mjesto pripalo OŠ Bristovi i portofoliju pod nazivom” Sport kao način života”.U takmičenju je učestvovala i ekipa Druge  OŠ-e sa portofolijem na temu” Opremljenost škola učilima i pomagalima”, OŠ Gračanica sa portofolijem “Psi lutalice u našem gradu” te ekipe OŠ Drvetine koja je predstavila portofolij “Klađenje i kockanje maloljetnika”. Pobjednička ekipa Treće OŠ-e, predstavljat će uskoro našu općinu na kantonalnom takmičenju “Projekt građanin”.