Općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz engleskog jezika

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U prostorijama Treće osnovne škole Bugojno, održano je općinsko takmičenje iz engleskog jezika. Na takmičenju su učestvovali učenici devetih razreda iz Prve osnovne škole, Druge osnovne škole i Treće osnovne škole Bugojno, koja je ujedno bila i domaćin pomenutog takmičenja.

U znak dobrodošlice takmičarima i nastavnicima koji su ih pripremali, učenici Treće osnovne škole Bugojno, pred sam početak, izveli su kratak kulturno-zabavni program na engleskom jeziku. Kroz ovo takmičenje, škole prezentiraju sebe i svoj rad, a nastavnici i učenici su tu da bi pokazali znanja i vještine iz engleskog jezika. Učenici su pokazali da odlično vladaju engleskim jezikom i na veliko zadovoljstvo svojih nastavnika, osvojili veliki broj bodova.

Prvo mjesto osvojila je Sara Rustempašić iz Treće osnovne škole. Drugo mjesto pripalo je Tari Šiljak, učenici Prve osnovne škole. Na trećem mjestu je Adin Kurbegović iz Prve osnovne škole, dok je četvrto mjesto osvojila Ena Hozić iz Prve osnovne škole Bugojno.

Shodno postignutim rezultatima, prvo mjesto u konačnom plasmanu škola zauzela je Prva osnovna škola, druga je bila Treća osnovna škola, a na trećem mjestu je Druga osnovna škola.

Najuspješniji takmičari stekli su pravo učešća na kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika, koje će biti održano 7. aprila u Osnovnoj školi Berta Kučera u Jajcu.

Želimo im mnogo sreće!!