Općinu Bugojno posjetila visoka delagacija FBiH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Visoka delagacija Federacije BiH-ne, predvođena predsjednikom Marinkom Čavarom i potpredsjednicom Melikom Mahmutbegović, boravila je danas u radnoj posjeti općini Bugojno.

Pored čelnih ljudi Federacije BiH-ne, predsjednika Čavare i potpredsjednice Mahmutbegović sastanak sa načelnikom Općine Hasnom Ajkunićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Igorom Vrljićem prisustvovao je i federalni minister prostornog uređenja Josip Martić, te predstavnici bugojanske podružnice HKD “Napredak”, na čelu sa predsjednicom Dubravkom Vukadin.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata a po okončanju predsjenik Čavara i potpredsjednica Mahmutbegović su istakli kako se razgovaralo o infrastrukturnim projektima vezanim za općinu Bugojno , poput zaobilaznice i rekonstrukcije mosta preko rijeke Vrbas, odnosno potrebi ubrzanja njihove realizacije. Također su naglasili kako je potpisan i ugovor o utopljavanju zgrade Hravatskog doma , projektu koji će sa nivoa Federacije BiH-ne biti podržan sa 50 000 KM.

U ime bugojanske podružnice Napretka čelnim ljudima zahvalila se predsjednica ovog Društva Dubravka Vukadin.

Predsjedavajući Vijeća Igor Vrljić i načelnik Općine Hasan Ajkunić u svojim obraćanjima su istakli kako se sastankom pokazalo da lokalna vlast ima značajne projekte koji su prepoznati od vrha Federacije BiH-ne. Uz navedene projekte načelnik Ajkunić je istakao kako je ovom prilikom bilo riječi i projektu pokretanja rudnika uglja na području općine Bugojno.

101112789