Organiziran pohod na Dobranjsko brdo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Bugojno (OPŠPB) organizovala je pohod na Dobranjsko brdo kod Visokog, u znak sjećanja na bugojanske borce koji su poginuli na tom dijelu bh ratišta.

 

Kako je podsjetila predsjednica ove organizacije Džemka Đelilović, život su tada izgubili komandant 2.bataljona 307.slavne brdske brigade Admir Ljubuškić -Šutak, poručnik Huso Čivić, Elvedin Mešan i Senad Ćurić.

Učenjem Fatihe i na drugi način odata je počast poginulima, a u ime boraca i starješina bugojanske 707. slavne brigade prisutne je pozdravio ratni komandant Faruk Aganović.

Podsjetio je na vrijeme u kojem su borci s područja Bugojna učestvovali u dejstvima na visočkom ratištu, ali i borbama koje su se vodile s ciljem deblokade Sarajeva.

-Sloboda se ne kupuje, ne poklanja i ne dobija na papiru. Stečena je zahvaljujući borcima, od kojih su mnogi poginuli i izgubili dijelove svog tijela. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. Ona je država svih njenih naroda, a historija je to pokazala u svim ratovima koji su vođeni na njenim prostorima – zaključio je Aganović.

Slične poruke uputili su načelnik Bugojna Hasan Ajkunić i predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Visoko Ferid Provalić.

Organizovan je zajednički ručak za sve učesnike pohoda s područja Bugojna, Visokog, Fojnice i Kiseljaka, te posjeta i polaganje cvijeća na Centralnom spomen-obilježju u Visokom.

12345678Copy_of_1Copy_of_2Copy_of_3Copy_of_4Copy_of_5Copy_of_6Copy_of_7