OŠ Bristovi: Općinsko takmičenje iz fizike

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Osnovna škola Bristovi bila je domaćin općinskom takmičenju iz fizike. Učešće su uzeli učenici VIII i IX razreda.

Prije samog takmičenja, domaćini su organizovali prigodan kulturno-zabavni program. Na takmičenju je učestvovalo 27 učenika iz bugojanskih osnovnih škola i 6 nastavnika fizike koji su radili pripreme s njima. 

Učenici su vrijedno radili na pripremama za ovo takmičenje kako bi bili što uspješniji i svoju školu predstavili u najboljem svjetlu.

U kategoriji VIII razreda najuspješnija je bila Amra Hozić iz Druge osnovne škole, na drugom mjestu je Elma Dautbegović -Prva osnovna škola, treće mjesto pripalo je Aidu Ajkuniću iz Druge osnovne škole, a učenica Prve osnovne škole Fatima Aletić osvojila je četvrto mjesto.

Što se tiče plasmana škola VIII razreda na prvom mjestu je Druga osnovna škola, drugo mjesto Prva osnovna škola, treće Treća osnovna škola, a na četvrtom mjestu je Osnovna škola Gračanica.

U kategoriji IX razreda Dženana Bečirović iz Druge osnovne škole osvojila je prvo mjesto, na drugom mjestu je Adin Kurbegović- Prva osnovna škola, dok treće mjesto dijele Šejla Mlaćo-iz Prve osnovne škole, Emina Petrović- Druga osnovna škola i Amina Nuhić iz Druge osnovne škole.

U ukupnom plasmanu škola IX razreda prvo mjesto osvojila je Druga osnovna, drugo Prva osnovna i treće mjesto Treća osnovna škola.

Čestitamo svim učenicima koji su učestvovali na ovom takmičenju, a onima koji su stekli pravo učešća na kantonalnom takmičenju želimo mnogo sreće.

11023456789