OŠ CZ Bugojno o proljetnoj sjetvi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Danas je održan radni sastanak Općinskog štaba civilne zaštite Bugojno na temu proljetne sjetve, posebno s aspekta podrške građanima koji su u stanju socijalne potrebe.

Sastanak je rezultirao imenovanjem tima za provedbu proljetne sjetve u kojem su uz komandanta OŠ CZ Hasana Ajkunića i načelnika Mirsada Karadžu imenovani : Bahira Abdibegović, Senada Čolić, Haris Haznadarević, Dina Mešan i Perica Pejak.

Po okončanju sastanka članica Općinskog tima za provedbu proljetne sjetve Bahira Abdibegović je naglasila da poljoprivredni proizvođači obavezno sačuvaju račune od kupovine sjemenskog materijala, mineralnih đubriva i zaštitnih sredstava na osnovu kojih će dio sredstava biti refundiran iz federalnih i kantonalnih poticaja.

Po riječima Adnana Bašića, direktora Centra za socijalni rad, u narednih par dana biće napravljen spisak od 250 do 300 korisnika paketa koji će sadržavati sjemenski materijal i mineralna đubriva, a biće realizovani putem poljoprivrednih apoteka u Bugojnu.

Komandant Štaba Hasan Ajkunić naglasio je da će paketi biti razvrstani po broju članova domaćinstava koja će ih koristiti, te će za samce biti u visini od 50KM, za domaćinstva do tri člana 75 KM, a za višečlana domaćinstva paket će biti u visini od 100 KM.

Za razliku od drugih sredina gdje se penzioneri i nisu najbolje pridržavali naredbi federalnog štaba načelnik Općine Ajkunić je pohvalio ponašanje bugojanskih penzionera, te iskoristio priliku da povodom Dana policije Federacije BiH uputi čestitku pripadnicima policije .

1234