Osnovna muzička škola Bugojno kocertom obilježila kraj školske godine

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U subotu je u Pozorišnoj sali KSC-a održan tradicionalni koncert Osnovne muzičke škole u povodu završetka školske godine. Bila je ovo prilika da se prezentiraju i uspjesi ostvareni tokom školske godine.

Dvadeset i treći po redu završni koncert Osnovne muzičke škole Bugojno i ovaj put pobudio je pažnju roditelja, prijatelja i ljubitelja klasične muzike. Na početku prisutne je pozdravila direktorica Osnovne muzičke škole Ifeta Šečić koja je školsku 2015/2016. godinu označila kao uspješnu kada su u pitanju takmičenja, ali i prezentacija škole u našem gradu i zemlji.
Ovom prilikom uručene su i diplome za učenike i nastavnike koji su tokom školske godine ostvarili uspjehe na takmičenjima.
Učenici Hamza Basara i Amina Ždralovići dobili su diplome za osvojena 3. mjesta na Federalnom takmičenju u Livnu, zatim Aid Ajkunić i Erna Sultanović za osvojene 3. nagrade na Internacionalnom pijanističkom takmičenju koji je održan u Banja Luci, te Tari Šiljak i Ani Šuta za osvojene pohvale na ovom takmičenju u Banja Luci. Diplome su uručene i profesorima za osvojene nagrade i to: Edinu Beganoviću, Advanu Bauku, Majdi Šečić i Ifeti Šečić.