Otkriven izvršilac razbojništva u Novom Travniku

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Službenici kriminalističke policije PU Travnik su preduzimanjem intenzivnih istražnih radnji otkrili izvršioca krivičnog djela razbojništva koje je izvršeno dana 02.04.2016.godine oko 23,35 sati nad radnikom benzinske pumpe „Tioil“ u Novom Travniku.

Razbojništvo je izvršila nepoznata muška osoba koja je, uz prijetnju upotrebom pištolja, od radnika benzinske pumpe oduzela oko 880 KM od dnevnog pazara. Kroz preduzete istražne radnje službenici kriminalističke policije su došli do saznanja da se sa izvršenjem ovog krivičnog djela u vezu može dovesti osoba inicijala Z.B. rođen 1991.godine iz Novog Travnika. Osumnjičeni je lišen slobode, te je tokom kriminalističke obrade koja je uslijedila, u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, pokazavši službenicima policije most sa kojeg je u rijeku bacio sredstva izvršenja i odjeću kojom je bio maskiran.

U pretresu stana koji koristi pronađeno je i 5 manjih pakovanja materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana, te će nakon izvršenog vještačenja, pored izvještaja za krivično djelo razbojništva, biti podnesen izvještaj i za krivično djelo „Posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.