Otvoren 45. Teatarski festival BiH FEDRA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U gotovo do posljednje stolice popunjenoj pozorišnoj dvorani Kulturno-sportskog centra sinoć je zvanično otvoren 45. Teatarski festival BiH FEDRA, najstariji festival amaterskih pozorišta u BiH.

U ime organizatora, Kulturno-sportskog centra i Teatra Fedra, dobrodošlicu poklonicima pozorišne umjetnosti poželio je direktor Festivala Vahid Duraković. U svom obraćanju zahvalio se svima onima koji godinama pružaju podršku ovom najstarijem pozorišnom festivalu u našoj zemlji. Kako je istakao Duraković i ove godine će biti nastavljena saradnja sa festivalima u Hrvatskoj i Srbiji. Pobjednička predstava sa festivala u našem gradu biće odigrana i na Repassage festu u Ubu, kao i na 13. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta Jadran 2017.

Uz riječi dobrodošlice poklonicima pozorišta iz našeg i susjednih gradova, kao i brojnim gostima koji učestvuju u takmičarskom dijelu i drugim pratećim sadržajima, 45. Teatarski festival BiH FEDRA otvorinim je proglasio načelnik Općine Hasan Ajkunić.

Prvu noć Festivala glumci Teatra Fedra odigrali su predstavu „Posljednja porodica“, za koju tekst i režiji potpisuje Vahid Duraković.

U okviru pratećeg sadržaja Festivala poklonici umjetnosti u našem gradu imali su priliku prisustvovati otvorenju dviju izložbi.

Izložba grupe Kammen, koju čine bh umjetnici Ante Kajića, Mirko Marić i Edin Numankadić, priređena od strene Umjetničke galerije BiH postavljena je u Likovnoj galeriji KSC-a, a izložba plakata, logotipa i naslovnica, koju je priredio Antonio Džolan, u holu KSC-a.

1011121314151718192021