Otvoren 5. sajam poduzetništva u Donjem Vakufu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Tržnom centru Onal u Donjem Vakufu otvoren je trodnevni, peti po redu sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK.

Ove godine svoje proizvode predstavilo je oko 60 izlagača iz naše zemlje. Organizator sajma i ove godine je Opće udruženje obrtnika – poslodavaca Donji Vakuf. Donjevakufski sajam je jedna od manifestacija u okviru obilježavanja Dana 506. Ajvatovice i za razliku od proteklih godina, ove je, sajam proširen i na turizam, veoma značajnu granu u kojoj SBK ima veliku razvojnu šansu.

U ime muftije travničkog dr. Ahmed ef Adilovića prisutne je pozdravio glavni imam MIZ Donji Vakuf Esad ef Slipac, naglasivši važnost pružanja podrške ovakvom vidu promocije domaće proizvodnje i proizvođaća.

Prisutnima se obratio i zamjenik predsjednika Općeg udruženja obrtnika-poslodavaca Donji Vakuf Ibrahim Ajanović, naglasivši značaj organizavcije jednog ovakvog sajma, kako za Donji Vakuf, tako i za širu regiju.

Za načelnika općine Donji Vakuf Husu Sušića Sajam obrta, poduzetništva i turizma uticao je na preporod Općine u posljednje vrijeme. Samo u proizvodnom sektoru prošle godine otvoreno je 200 novih radnih mejsta, još 150 radnih mjesta otvoreno je u ovoj godini do danas, a do kraja godine u planu je otvaranje još toliko radnih mjesta. Razvijena je plastenička i proizvodnja malina.

Peti sajam obrta, poduzetništva i turizma otvorenim je proglasio premijer SBK Tahir Lendo. Naglasio je kako je evidentan napredak u organizaciji sajma, koji po njegovim riječima daje i poticaj razvoju Općine Donji Vakuf, koji uspješno implementira projekat ugodnog življenja na važnoj raskrsnici puteva.

Dodijeljene su i zahvalnice svima koji su proteklih godina pomagali sajam u Donjem Vakufu. Za proizvođaće, sajam u Donjem Vakufu, ali i uopšte sajamske manifestacije su veoma značajne u njihovom poslovanju .

Posjetioci sajma su mogli posjetiti i bogat gastro kutak, te kušati veliku količinu pripremljene hrane od strane članica udruženja žena iz nekoliko bosanskohercegovačkih sredina.