Otvoren malonogometni turnir „Glavice 2019.“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Sinoć je u MZ Glavice, na stadionu Jaruga, otvoren Drugi tradicionalni turnir u malom nogometnu „Glavice 2019.“

Turnir je ove godine okupio je 30 ekipa s područja Jajca, Novog Travnika, Gornjeg Vakufa i Bugojna…

Niz sadržaja prethodio je ceremoniji svečanog otvaranja turnira. Tako je, uz ideju i realizaciju od strane Vahida ŠereMeta i Muhameda Muje Durakovića, održana čimburijada u okviru koje je pripremlje i besplatno posjetiocima podijeljen čimbur od 600 jaja. Organizovan je i revijalni susret u boćanju, između domaćina MZ Glavice i ekipe MZ Kandije, a slavila je ekipa Kandije 12:0 i 12:5, ukupno 2:0. Odigrana je i revijalna utakmica između veteranskih ekipa MZ Glavice i MZ Vučipolje.

U 20:00 sati upriličeno je otvaranje turnira, a po intoniranju himne učesnicima i posjetiocima ispred Organizacionog odbora kratko se obratio predsjednik Salim Duraković.

O sadržajima koji će biti organizovani u okviru ovogodišnjeg turnira govorio je predsjednik MZ Glavice Abdurahman Duraković. Kako je istakao uporedo sa malonogometnim organizovan je i turnir u boćanju na kojem nastupa 8 ekipa, dok će u okviru finalne večeri biti upriličeno bacanje kamena s ramena, potezanje konopa, kao i koncert humanitarnog karaktera.

Turnir koji se igra za nagradni fond od 3000 KM otorenim je proglasio načelnih Općine Hasan Ajkunić, uz poruku da se čuvaju vrijednosti tradicionalnih običaja, te da na turniru pobijedi najbolja ekipa.

Sinoć su odigrane dvije utakmice.U prvom duelu prošlogodišnji pobjednik turnira Elektra Omerinović u veoma kvalitetnoj utakmici savladala je ekipu Bugojno 70230 rezultatom 4:1. U drugoj utakmici postignuto je čak 10 golova, a ekipa Zonic d.o.o. slavila je rezultatom 7:3 u duelu sa MZ Karadže.

11023456789