Otvorena izložba fotografija NK Iskra

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Umjetničkoj galeriji KSC-a u subotu je u okviru manifestacije obilježavanja velikog jubileja 70 godina NK Iskra , otvorena izložba fotografija Kluba.

Riječi dobrodošlice za prisustvo izložbi prisutnima je uputio Nedžad Šečić, predsjednik Upravnog odbora NK Iskra , koji je naglasio kako će se nakon ove izložbe pokrenuti aktivnosti na izdavanju monografije NK Iskra u kojoj bi bio objavljen veliki broj fotografija i dokumenta iz istorije Kluba.

Bivši nogometaš i trener NK Iskra Sead Smiho Tanković prisutnima se obratio u ime Veterana NK Iskra. Pozdravio je organizaciju jedne ovakve izložbe naglasivši kako je putem fotografija obuhvaćen jedan veliki period u kojem je bez prestanka djelovao NK Iskra. Bilo je uspona i padova, ali je po Tankovićevim riječima Iskra ostala i opstala. Po njegovim riječima izložba je prilika da se svim nogometašima Iskre koji nisu među živima na ovaj način oda počast.

U ime ekipe koja je pripremila izložbu obratio se Husein Šljivo, fotoreporter iz Bugojna. Naglasio je kako su na izložbi postavljene fotografije, koje su im dostavljene od strane bivših nogometaša iskre, navijača i drugih građana, koji su ih posjedovali u svojim kućnim arhivama. Šljivo je najavio kako će nastaviti sa prikupljanjem starih Iskrinih fotografija, koje će biti osnova za izradu fotomonografije NK Iskra.

Bilo je predviđeno da izložbu proglasi otvorenom načelnik Hasan Ajkunić, ali je on tu čast prepustio Ljupku Papiću jednom od najstarijih bivših nogometaša Iskre.