Otvorena ribolovna sezona

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji Sportsko-ribolovnog društva „Bugojno“u nedjelju je organizovan tradicionalni otvor ribolovne sezone. Centralno mjesto okupljanja bugojanskih ribolovaca za ovogodišnji otvor sezone bilo je kod mosta u MZ Vrbanja.

Tradicionalno, uz bogatu trpezu riblji paprikaš, grah i bogat roštilj pedesetak članova SRD Bugojno je obilježilo početak ribolova. Bilo je veselo i na ostalim mjestima uz obale Vrbasa. Ribolovnu sezonu otvorenom je proglasio bugojanski načelnik Hasan Ajkunić.

-Naše društvo je proteklih godina imalo uspjeha u takmičenjima na federalnom nivou, kada su na dva prvenstva Federacije BiH osvojili prva mjesta. Jedan od težišnih zadataka u narednom periodu je nastavak borbe protiv zagađivača i krivolovaca, te smanjenje odnosno korekcija cijena članarine, za šta će biti potrebno da se na skorašnjem skupštinskom zasjedanju sportsko-ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine donese adekvatna odluka- kaže predsjednik SRD Bugojno Sead Bušatlija

U znak zahvalnosti za dosadašnju finansijsku i podršku u radu dodijeljene su zahvalnice načelniku Hasanu Ajkuniću, Općini Bugojno i Općinskom vijeću.