Otvorena stomatološka ordinacija u prostorijama III OŠ Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U prostorijama Treće OŠ Bugojno, danas je, nakon dugogodišnje pauze, ponovo otvorena stomatološka ordinacija. Radi se o projektu JU Dom zdravlja Bugojno koji je realizovan u saradnji sa Trećom OŠ i Prvom OŠ Jaklić.Ovo je inače treća zubna ambulanta koja postoji u školama na području naše općine.

Svečanom otvaranju stomatološke ordinacije prisustvovali su predstavnici i uposleni Doma zdravlja Bugojno, kao i Treće OŠ i Prve OŠ Jaklić Bugojno te javnog života našeg grada. Prisutnima se u ime domaćina, u uvodu kratko obratila direktorica Treće OŠ-e Amela Haračić te zahvalila svima koji su pomogli ovaj projekat, prvenstveno bugojanskom Domu zdravlja, na čelu sa direktoricom dr.Irhadom Strukar.

Kako je istakla Amela Haračić, u narednom periodu su planirani sistematski pregledi oko 750 učenika, koliko ih pohadja nastavu u ove dvije škole . Predvidjene su i preventivne aktivnosti kroz odjeljenske zajednice pa i roditeljske sastanke sve u cilju opće dobrobiti i poboljšanja oralnog zdravlja kod djece.

1234567