Otvorene prijave za Festival mira'24

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Centar za postkonfliktna istraživanja i Balkan Diskurs poziva mlade u Bosni i Hercegovini da se prijave na ovogodišnji Festival mira, koji će se održati od 22. do 26. februara u Vitezu.

Festival mira’24 je jedinstvena inicijativa Centra za postkonfliktna istraživanja sa ciljem osnaživanja aktivnog angažmana i učešća mladih i lokalnih zajednica u procesu izgradnje mira u Bosni i Hercegovini kroz saradnju na umjetničkim projektima, aktivnostima i radionicama posvećenim transformaciji sukoba i društvenom pomirenju.

Ovogodišnji Festival mira donosi niz sadržaja za mlade, uključujući muzičke koncerte, teatarske predstave, izložbe fotografija, umjetničke radionice, projekcije dokumentranih filmova i promocije različitih mirovnih sadržaja kako bosanskohercegovačkih, tako i međunarodnih organizacija.

Ukoliko ste mladi i zainteresirani za aktivniji angažman u izgradnji mira u Bosni i Hercegovini, prijavite se. Detalje o prijavi, možete pronaći na web stranici balkandiskurs.com, u tekstu pod nazivom „ Poziv za prijave: Festival mira'24“. Organizator snosi troškove prevoza, smještaja i hrane. Rok za prijave je 12. februar.

Festival će biti održan u Etno selu Čardaci u Vitezu, na obali rijeke Lašve.