Otvoreno XVIII Bugojansko proljeće

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Proteklog petka je zvanično otvoreno “ XVIII Bugojansko proljece 2016”. Ceremonija otvaranja ove kulturno-zabavne manifestacije, upriličena je u večernjim satima u Pozorišnoj dvorani KSC-a , uz tradicionalni koncert GFA Bugojno. 

KSC Bugojno i ove godine organizuje tradicionalnu kulturno-zabavnu manifestaciju „Bugojansko proljeće“. Ovogodišnja manifestacija počela je nastupom Limene glazbe koja je u petak, na platou KSC-a, a potom defileom kroz grad, označila početak 18.-tog Bugojanskog proljeća.Potom je u Pozorišnoj dvorani uslijedila ceremonija zvaničnog otvaranja , a prisutnima su se obratili direktor KSC-a Vahid Duraković, te načelnik općine Hasan Ajkunić koji je manifestaciju proglasio otvorenom.

U nastavku programa, publika je mogla uživati u tradicionalnom koncertu narodnih igara i pjesama GFA Bugojno. Inače, prvog dana Bugpojanskog proljeća u holu KSC-a, otvorene su dvije zanimljive izložbe : Izložba dječijih radova Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje te Izložba slika učenika bugojanskih osnovnih škola, pod nazivom „Proljeće- moj zavičaj“.