Peti regionalni sajam poljoprivrede i eko turizma “Zlatna jesen” u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je u ulici Zlatnih ljiljana u našem gradu, u organizaciji Općinske službe za poljoprivredu, a uz podršku Organsko Federacije BiH-ne i Organsko SBK-a, upriličen Peti regionalni sajam poljoprivrede i eko turizma “Zlatna jesen”.

Na sajmu je učestvovalo oko 30 proizvođača organske hrane iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine. Kako je u uvodnom dijelu istakao Sejad Herceg, predsjednik Organsko FBiH, uz prezentaciju proizvoda organske hrane prvenstveni cilj sajma je povezivanje proizvođača i kupaca. Ispred Općinske službe za poljoprivredu prisutnima se obratio Šefik Abazović, dok je sajam otvorenim proglasio načelnik Općine Hasan Ajkunić.

Ovom prilikom dodijeljene su i brojne nagarade. Nagradu za najbolju prezentaciju dobio je Jusuf Delić iz Udruženja ovčara i kozara općine Bugojno. Nagrada za najljepši štand pripala je Hatidži Ćatić iz Drvetina.

Nagradu za najkavitetniji proizvod, a radilo se o paparikama „rogama“, dobio je Ihdija Sarajlić iz Pirića, dok je nagradu za najposjećeniji štand dobio Mirsad Mehdić, poljoprivredni proizvođač iz Sultanovića koji je na ovom sajmu izložio 43 vrste poljoprivredmnih proizvoda.

Predsjednik Organsko FBiH Herceg ovom prilikom načelniku Općine Hasanu Ajkuniću i Seadu Karahodžiću, šefu resorne općinske službe, za podršku i doprinos u razvoju sjama uručio je zlatne korpe organskih proizvoda.

Sajam su svojim nastupom uveličali članovi GFA Bugojno.