Plava noć, 24. jula

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Pod predsjedavanjem načelnika općine Bugojno Hasana Ajkunića održan je sastanak Organizacionog odbora za održavanje manifestacije „Plava noć“, a u povodu obilježavanja 70 godina nogometnog kluba Iskra.

Ovom prilikom biće organizovana i promocija takmičarskih rezultata i uspjeha ženskog nogometnog i košarkaškog kluba Iskra. Predviđena je i promocija knjige „Kapiten jednog teškog vremena“ autora Vlatka Glavaša, te odigravanje jedne revijalne utakmice.

Manifestaciji „Plava noć“ , održaće se na stadionu Mladost, a prethodiće joj, noć prije, izložba slika i textova vezanih za NK Iskra. Izložba će se održati i u Umjetničkoj galeriji KSC-a u subotu 23. jula s početkom u 20 sati. Sama Plava noć biće bogata događajima , a u organizaciji pored Općine Bugojno učestvuju i NK Iskra i Sportski savez Općine.

Za načelnika Ajkunića manifestacija predstavlja promociju sporta ali i grada, koji ima dugu sportsku tradiciju. Za predsjednika UO NK Iskra i predsjednika Sportskog saveza Nedžada Šečića ovo je veoma značajan događaj za sve sportiste i sportske radnike, kao i navijače Iskre. Dio programa biće u znaku promocije ŽNK Iskra, koja je izborila plasman u Premijer-ligu , te muškom košarkaškom klubu, koji se uspio plasirati u A1 ligu naše zemlje.

Vlatko Glavaš promovisat će svoju knjigu „Kapiten jednog teškog vremena“. Biće odigrana i revijalna utakmica između Veterana NK Iskra i ekipe Humane Zvijezde. Veterane Iskre predvodit će Osman Bambur : Valja na kraju još kazati kako će u muzičkom dijelu programa nastupiti Vokalni ansambl Bugojno, dok će manifestacija biti okončana vatrometom.