Plava noć, 24. jula

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Pod predsjedavanjem načelnika općine Bugojno Hasana Ajkunića održan je sastanak Organizacionog odbora za održavanje manifestacije „Plava noć“, a u povodu obilježavanja 70 godina nogometnog kluba Iskra.

Ovom prilikom biće organizovana i promocija takmičarskih rezultata i uspjeha ženskog nogometnog i košarkaškog kluba Iskra. Predviđena je i promocija knjige „Kapiten jednog teškog vremena“ autora Vlatka Glavaša, te odigravanje jedne revijalne utakmice.

Manifestaciji „Plava noć“ , održaće se na stadionu Mladost, a prethodiće joj, noć prije, izložba slika i textova vezanih za NK Iskra. Izložba će se održati i u Umjetničkoj galeriji KSC-a u subotu 23. jula s početkom u 20 sati. Sama Plava noć biće bogata događajima , a u organizaciji pored Općine Bugojno učestvuju i NK Iskra i Sportski savez Općine.

Za načelnika Ajkunića manifestacija predstavlja promociju sporta ali i grada, koji ima dugu sportsku tradiciju. Za predsjednika UO NK Iskra i predsjednika Sportskog saveza Nedžada Šečića ovo je veoma značajan događaj za sve sportiste i sportske radnike, kao i navijače Iskre. Dio programa biće u znaku promocije ŽNK Iskra, koja je izborila plasman u Premijer-ligu , te muškom košarkaškom klubu, koji se uspio plasirati u A1 ligu naše zemlje.

Vlatko Glavaš promovisat će svoju knjigu „Kapiten jednog teškog vremena“. Biće odigrana i revijalna utakmica između Veterana NK Iskra i ekipe Humane Zvijezde. Veterane Iskre predvodit će Osman Bambur : Valja na kraju još kazati kako će u muzičkom dijelu programa nastupiti Vokalni ansambl Bugojno, dok će manifestacija biti okončana vatrometom.

PN 1PN 2PN 3