Pljačkaši iz TC “Bingo” u Bugojnu otuđili 64.000 KM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Policija traga za nepoznatim osobama koje su sinoć oko 19 sati opljačkale Tržni centar “Bingo” u ul. Ciglane u našem gradu.

-Razbojništvo je izvršeno od strane četiri maskirana lica, koja su bila naoružana s dvije automatske puške i jednim pištoljem nepoznate marke. Istragom se došlo do saznanja da su navedena lica nasilno otvorila bočna vrata kroz koja su ušla u objekt, a zatim uz prijetnju oružjem prema zaštitarima, otuđili novac u iznosu oko 64.000 KM, nakon čega su se vozilom marke “Audi A4” udaljili u nepoznatom pravcu – potvrđeno je iz MUP-a SBK-a.

O događaju su obaviještene sve policijske patrole, kao i policijske stanice, te je pokrenuta opsežna potraga za počiniocima navedenog krivičnog djela.

Izvršena je blokada užeg i šireg područja općine Bugojno, kao i blokada putnih komunikacija prema susjednim općinama.

Nedugo nakon pljačke, u naselju Goruša pronađeno je zapaljeno vozilo “Audi A4”, za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja razbojništva.

Uviđaj na mjestu događaja izvršili su policijski službenici MUP-a SBK, u saradnji s policijskim službenicima PU Bugojno.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, poduzimaju mjere i radnje, s ciljem pronalaska i hapšenja počinilaca krađe u pomenutom tržnom centru.