Pljačkaši obučeni u policijske uniforme otuđili nepoznatu količinu novca u TC „Bingo“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Nešto prije 19 sati u nedjelju u Tržnom centru „Bingo“ dogodila se oružana pljačka.

Ovaj događaj bugojanskoj policiji prijavljen je tri minute do 19 sati. Pljačka se dogodila u trenucima kada se kao i svake nedjelje završava radni dan u ovom veoma posjećenom Tržnom centru. Kako smo saznali pljačka se dogodila na jednom od stražnjih ulaza objekta u trenucima kada se predavao Pazar.

Pljačku su izvršila četiri naouražana i maskirana lica obučena u policijske uniforme sa oznaka policije na sebi. Nakon što je u PS Bugojno prijavljen ovaj događaj sa više ekipa na lice mjesta izišli su bugoajnski policajci. Pripadnici sektora kriminalističke policije su počeli sa uviđajem, dok su pripadnici PS Bugojno blokirali sve izlaze iz grada.

Uviđaj još uvijek traje, a za sada nije poznat iznos novca koji su pljaškaši otuđili.

Inače, TC „Bingo“ nije prvi put na udaru pljačkaša. Prošle godine dogodio se napada na radnicu mijenjačnice, potom je u aprilu, takođe, prošle godine opljačkana prodavnica sportske opreme „Sport Vizion“, koja se nalazi u sklopu Centra. U decembru prošle godine incident su izazvali navijači Zrinjskog, kada su pokušali otuđiti određene količine robe iz Binga.