Pobjede nogometaša i nogometašica

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U petak i subotu nekoliko bugojanskih sportskih klubova odigralo je svoje prvenstvene susrete.

Uspješni su bili nogometaši i nogometašice, te rukometaši Iskre, dok su rukometašice poražene. Uspješni su bili i bugojanski karatisti na Prvenstvu FBiH u Lukavcu.

U derbiju 14. kola Druge nogometne lige grupa zapad nogometaši Iskre su na gradskom stadionu Jaklić u subotu pred oko 200 gledalaca savladali Krajinu iz Cazina sa 3:1 i tako se vratili u borbu za plasman u baraž za Prvu ligu Federacije BiH. Iskra je na poluvrijeme otišla sa dva gola prednosti. U strijelcve su se upisali Elvedin Nebić u 42. i Haris Seferović u 44. minuti. U drugom dijelu postignuta su još dva gola. Iskra je u 57. minuti preko Ahmeda Opardije povisila na 3:0, da bi konačnih 3:1 postavio rezervista Krajine Selvedin Nuhić u 87. minuti. Bio je ovo uspješan debi Senida Kulaša u ulozi šefa stručnog štaba Iskre.

Utakmicu 12. kola Prve ženske nogometne lige BiH igračice Iskre odigrale su još u petak. Na svom terenu ugostile su sastav Čapljine i nakon bolje i efikasnije igre tokom cijele utakmice ubilježile visoku i zasluženu pobjedu rezultatom 9:0, na poluvremenu je bilo 6:0. Po tri gola za Iskru postigle su : Mersima Mešić i Naida Jusić, dva puta se u strijelce upisala Ulmija Lužić, dok je jedan gol postigla Elma Basara. I nakon ovog kola bugojanske igraćice su na čelnoj poziciji prvoligaške tabele.

Dvije rukometne ekipe iz Bugojna u okviru prvenstva u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, gostovale su u Konjicu. Rukometašice su od Turbine iz Jablanice poražene sa 25:24. Rukometaši su bili uspješniji i sa ovog gostovanja su se vratili s punim plijenom. Slavili su pobjedu nad Jablaničanima rezultatom 34:31.

Na nedavno održanom Prvenstvu Federacije BiH uspjeh su pored KK Master polučila još dva bugojanske kluba Klub borilačkih sportova Iskra i karate klub Futura. Iskra je na ovom takmičenju osvojila 14 medalja, od čega po tri zlatne i srebrne, te osam bronzanih. Zlatne medalje osvojili su : Dalila Ivković, Amel Karadža i Mirsad Krueziju. Srebrne medalje osvojili su : Juniorska ekipa u borbama ekipno u sastavu : Faruk Jusufbašić, Saudin Dervišić i Mirnes Dželilović, potom Dalila Ivković i Faruk Jusufbašić, u borbama pojedinačno. Bronzanim medaljama su se okitili : Amra Alispahić, Ahmedin Jašarević,Harun Bajrektarević, Merima Karadža, Anes Ćurić, Adin Šečić, Jasmin Duraković i Arijan Duradbegović svi u borbama.

Na istom takmičenju KK Futura je osvojila dvije zlatne, četiri srebrne i sedam bronzanih medalja. Zlatne medalje osvojili su : juniorski kata tim i Muharem Kukić u borbama za seniore. Srebrne medalje na 11. Prvenstvu Federacije BiH u Lukavcu za KK Futura osvojili su : seniorski kata tim u sastavu : Muharem Kukić, Emrah Bostandžija,Faruk Gurbeta, potom ženska kadetska ekipa u borbama, Emrah Bostandžija u katama, te Ahmed Huseinbegović u borbama. Bronzane medalje za Futuru osvojili su : Zvonimir Zelić, Irma Jusufbašić, Krešimir Zelić, Kristijan Knežević, Fatima Muratović, Petar Krajina, svi u borbama, te muška kadetska ekipa u borbama za koju su nastupili : Ivan Krajina, Faruk Gurbeta i Zvonimir Zelić.