Počela pripremna nastava za maturante

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Medžlis IZ Bugojno u saradnji sa bugojanskim srednjim školama, i ove godine, organizuje instrukcije za maturante kako bi se što bolje pripremili za prijemne ispite na fakultetima. Ovaj vid edukacije organizuje se desetu godinu za redom iz nastavnih predmeta : matematika, fizika i hemija i biologija.

 Instrukcije se organizuju od početka ove sedmice i to iz matematike, fizike, hemije i biologije, a izvode ih profesori bugojanskih srednjih škola. Dvosedmični kurs je otvoren za sve mlade iz Bugojna, Gornjeg i Donjeg Vakufa bez obzira na vjersku pripadnost i nivo znanja.

“Nadam se da će im biti od pomoći, isto tako se nadam da će Medžlis IZ Bugojno nastaviti sa ovim projektom. Ovo je već jubilarni deseti po redu projekat, nadam se da ćemo nastaviti i u budućnosti da pomažemo na ovaj način našoj omladini” – izjavio je izmedju ostalog, prof. Haris Mujić, predsjednik Medžlisa IZ Bugojno.

Ovaj vid pripremne nastave do sada je, dao veoma dobre rezultate u praksi, tačnije prilikom polaganja prijemnih ispita budućih studenata iz našeg grada. Očekivanja učenika je da će im ovaj vid edukacije donijeti željeno i potrebno znanje na prijemnim ispitima, ali i u budućem školovanju na fakultetima, koje su odlučili studirati.