Počela registracija za Trku/šetnju za ozdravljenje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji Udruženja oboljelih i liječenih od tumora “DONNA” u Bugojnu je počela registracija za Trku/šetnju za ozdravljenje.

Trka/šetnja za ozdravljenje će biti održana 29. septembra u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu u 11 sati. Radi se o projektu “Race for the cure” koji se realizira u još 140 gradova širom svijeta, a čiji je cilj rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija bolesti.

Trka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” ima za cilj podizanje svijesti javnosti o karcinomu dojke, promociju zdravlja svake žene u državi,a novac prikupljen tokom trke/šetnje omogućava besplatne mamografske aktivnosti koje ThinkPink – Zajedno smo jedno provodi više godina.

-Broj oboljelih žena od karcinoma dojki je sve veći,tako da je veoma važno da svaka žena voditi više računa o sebi i svom zdravlju.Posebnu pažnju treba obratiti,kada se radi o ovoj vrsti oboljenja,na prevenciju.Oboljenje je izlječivo,posebno, ako se otkrije na vrijeme.Ovo je prilika da ponovo pozovemo sve žene, da se obraćaju ljekarima i da razgovaraju sa drugim ženama i da posjećuju ovakve aktivnost – kazala je predsjednica Skupštine oboljelih i liječenih od tumora “DONNA” dr.Melika Mahmutbegović.

– Pozivam sve naše sugrađane da se registruju, da budu podrška svim oboljelim od karcinoma. Formirali smo timove za organizaciju,a radit će u Omladinskom centru.Možete nas pratiti i na našoj zvaničnoj facebook stranici-kazala je Nihada Hadžić, predsjednica Udruženja oboljelih i liječenih od tumora “DONNA” Bugojno.

Registriranje,koje traje do kraja ovog mjeseca, je počelo u više gradova BiH.