Počela sanacija udarnih rupa na bugojanskim saobraćajnicama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Lijepo vrijeme omogućilo je realizaciju infrastrukturnih projekata za koje je nadležno JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve na području općine Bugojno.

U ponedjeljak su startali sa radovima na sanaciji udarnih rupa na saobraćajnicama. Većinu posla jučer su obavili u bugojanskom naselju Malo Selo, a danas su ekipe radile na lokalitetu Poljica. U narednom periodu uslijedit će sanacija udarnih rupa i na ostalim saobraćajnicama u gradu, ali i po mjesnim zajednicama na području općine Bugojno. Kako ističe v.d.dirktora JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve Adis Mašić, riječ je o nedovršenim radovima u sklopu općinskog projekta koji je počeo u septembru prošle godine. Izvodjač radova je preduzeće Eurogradnja.

Uz sanaciju udarnih rupa, JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve provodi aktivnosti i na potkresavanju stabala uz trotoare i saobraćajnice na području naše općine.

-Nastojimo iskoristiti lijepo vrijeme i obaviti što više posla. S obzirom da na raspolaganju imamo samo jednu dizalicu ekipe rade i nakon isteka radnog vremena.Tada je i saobraćaj manjeg intenziteta, pa je i to jedan od razloga što radimo poslijepodne – kaže Mašić.

Uz aktuelne poslove nastojat će realizirati i druge planirane infrastrukturne projekte na području naše općine .

udarne rupe 1udarne rupe 10udarne rupe 11udarne rupe 2udarne rupe 3udarne rupe 4udarne rupe 5udarne rupe 6udarne rupe 7udarne rupe 8udarne rupe 9udarne rupe