Počela sezona grijanja u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

S današnjim danom zvanično je počela sezona grijanja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

Kako saznajemo, i isporučioci toplotne energije u Bugojnu spremno ulaze u novu grijnu sezonu koja bi, kako kažu, trebala proći bez problema, zbog kojih su korisnici ranije često negodovali.

Po riječima Adnana Karadže, vlasnika preduzeća „BADE“ koje isporučuje toplotnu energiju za stanare Lamela i u naselju Nugle, hladne probe su uspješno završene, i za očekivati je da do kraja ovog dana bude pušteno grijanje za sve korisnike u tom dijelu grada. Kupljena je i instalisana u kotlovnicu nova oprema koja bi, kako tvrdi, trebala osigurati bolje i kvalitetnije zagrijanje zgrada priključenih na sistem centralnog grijanja, u narednim mjesecima.

Inače, u odnosu na prošlu sezonu grijanja, početak nove okarakterisalo je povećanje cijene grijanja, koja će se naći uskoro na računima građana.

Naime, umjesto dosadašnjih 2,20 KM po jednom kvadratnom metru, ubuduće će korisnici usluga ove toplane za grijanje iste površine plaćati 2,40 KM, plus iznos PDV-a.

Istu cijenu grijanja utvrdili su, pred početak grijne sezone, i u firmi “Kvatro”, koja isporučuje toplotnu energiju za oko četristo korisnika naselja Vrbas.

Prema informaciji koju smo dobili od vlasnika ovog preduzeća Ibre Mandare, nakon uspješno obavljenih proba, radijatori u stanovima i poslovnim prostorima topli su od 12.oktobra, zbog niskih jutarnjih i večernjih temperatura koje se bilježe ovih dana na području bugojanske općine.