Počele pripreme za 44.Teatrski festival Fedra i 22. Susrete lutkarskih pozorišta BIH u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je održan sastanak načelnika Hasana Ajkunića i članova Organizacionog odbora dva zanačajna bugojanska festivala, 44.Teatarskog festival BIH Fedra i 22.Susreta pozorišta/ kazališta lutaka BIH.

Iako je do održavanja ovogodišnjih festivala, Fedrinog teatarskog festivala i Susreta pozorišta/ kazališta lutaka BiH, u našem gradu ostalo nekoliko mjeseci, pripreme na njihovom održavanju već su počele. Utvrdjen je plan aktivnosti koji je prezentiran tokom današnjeg sastanka.

Ovogodišnji 44. Teatarski fetsival Fedra održat će se od 13.do 20. jula , a 22. Susreti lutkasrskih pozorišta iz BIH u perodu od 19. do 24.sepetembra ove godine. Bilo je riječi o prošle godine održanim festivalima, koji su na zadovoljstvo organizatora ,ali i publike ocijenjeni kao veoma uspješni.

Vahid Duraković ,direktor KSC i načlenik općine Bugojno Hasan Ajkunić ovom prilikom istakli su zadovoljstvo uradjenim u prošloj godini, te izrazili nadu da će i ove godine festivali ponuditi kvalitetne programe kako u zvaničnom ,tako i u popratnom dijelu ovih kulturnih dogadjaja, koji imaju dugu tradiciju u našem gradu.

Kako bi festivali protekli u najboljem redu Organizacioni odbor će, u narednim mjesecima, realizirati brojne aktivnosti. Slijede aktivnosti oko prijave učesnika, odabira predstava, imenovanja žirija, priprema materijala i biltena itd. Očekivanja su da će publika u Bugojnu tokom oba ova festivala uživati u predstavama, ali i drugim kulturnim sadržajima koji prate Teatarski festival Fedra i Susrete pozorišta/kazališta lutaka BIH u Bugojnu.