Počele pripreme za manifestaciju „Šehidima dova-živima opomena 1993 -2016.“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Bugojno (MIZ) danas je održan sastanak članova Organizacionog odbora manifestacije „Šehidima dova-živima opomena 1993 -2016“.

 

Na sastanku se razgovaralo o programskim sadržajima, koji će biti realizovani u okviru ove manifestacije, kao i aktivnostima koje se planiraju provesti s ciljem da ona protekne dostojanstveno i na način kako to zaslužuju žrtve Vrbanje, ubijene u zločinu koji su tokom jula 1993. godine počinili pripadnici HVO-a u ovom dijelu bugojanske općine.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo činjenicom da su pripreme za pomenutu manifestaciju startale na vrijeme a, s obzirom da se ove godine ona terminski ne podudara s mjesecom ramazanom, svi predviđeni sadržaji trebali bi se realizovati u sedmici koja će prethoditi njenoj završnici.

Završni događaj manifestacije „Šehidima dova-živima opomena 1993-2016“ bit će u nedjelju 31. jula kada će u Vrbanji, kao i svih ranijih godina, biti održan poseban program.

vrbanja slike 1vrbanja slike 10vrbanja slike 2vrbanja slike 3vrbanja slike 4vrbanja slike 5vrbanja slike 6vrbanja slike 7vrbanja slike 8vrbanja slike 9vrbanja slike