Počeo 1.Winter fest u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zbog kiše koja je padala jučer od popodnevnih sati sinoć nije upriličeno zvanično otvorenje 1. Winter festa u našem gradu.

Ipak, najmlađi nisu bili uskraćeni za zabavu od strene organizatora na kojoj je nastupio Mirsad Abdagić – Kike. Zabava za najmlađe, na kojoj se pojavilo nekoliko stotina djece i roditelja, uprkos laganoj kišici upriličena je u 13.00 sati. Zadužen za dobro raspoloženje na startu Ledene čarolije na platou KSC-a Mirsad Abdagić –Kike je svoj dio posla obavio rutinski kroz razgovor, šale i pjesmu, namijenjene  onima najmlađima.

Ono što je najznačajnije jeste da je dosta djece iskoristilo priliku da stane na klizaljke i napravi prve korake na ledu. Klizalište će svakog dana biti otvoreno od 10 do 23 sata, a unajmljivanje klizaljki je 3 KM.

1. Winter fest u Bugojnu trebao bi potrajati do 15. marta, a pored klizališta biće popraćen raznovrsnim kulturno-zabavnim programom. Koncert Frenkia,Kontre & Indiga kojim je trebala biti otvorena ledena čarolija u našem gradu biće održan naredne subote, 01. februara ove godine.

Inače, organizator 1. Winter festa je KSC Bugojno u saradnji sa ASUS-om Hadžići, dok je pokrovitelj manifestacije općina Bugojno.

101112131415169