Počeo 22. memorijalni turnir „Admir Ljubuškić-Šutak“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U veoma lijepom ambijentu stadiona Mladost, koje osvježen postavljanjem oko 900 plastičnih sjedalica, koje su ranije bile postavljene na tribinama stadiona Jaklić otvoren je 22. Šutkov memorijal.

Turnir je otvorenim u ime generalnog pokrovitelja – Općine Bugojno otvorio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić. Tokom svečanosti otvaranja Šutkovog memorijala prisutnima se obratio i predsjednik Sportskog saveza Bugojno Nedžad Šečić i zamjenik predsjedavajućeg OV Bugojno Salih Gurbeta.

O značaju održavanja memorijalnog turnira „Admir Ljubuškić-Šutak“ ali i drugih turnira posvećenih najboljim sinovima Bosne i Hercegovine, koji su izgubili živote za slobodu naše zemlje govorila je Đemka Đelilović, predsjednica Organizacije porodica šehida- poginulih boraca Bugojno. Pozvala je na učenje fatihe i odavanje počasti svim poginulim borcima Bugojna i BiH.

Početni udarac na prvoj utakmici turnira Medenik – Pokret Mladih izveo je Emir, sin rahmetli Admira Ljubuškića-Šutka. Inače, Medenik Novi Travnik prošlogodišnji pobjednik Šutkovog memorijala ubilježio je pobjedu rezultatom 6:0.

U drugoj utakmici Fitnes klub Step je sa 1:0 pobijedio HB El Toro Mesnica . Na 22. memorijalu Admir Ljubuškić-Šutak učestvuje 67 ekipa u seniorskoj i omladinskoj kategoriji. U seniorskoj kategoriji prijavljeno je 36 ekipa iz Travnika, Novog Travnika, Zenice, Visokog, Kotor Varoši, Gornjeg i Donjeg Vakufa, te Bugojna.

Ekipe su raspoređene u osam grupa. Kod omladinaca u kategoriji od 2001-og do 2004. godišta prijavljeno je 19 ekipa, a kod omladinaca kategorija 2005. godište i mlađi učestvuje će 12 ekipa.

Nagradni fond seniorskog turnira je 8.500 KM. Za prvo mjesto nagrada je 5.000 maraka, za drugo mjesto 2.000 maraka. Trećeplasirana ekipa dobiće 1.000 , a četvrtoplasirana 500 maraka. Kod omladinaca u obje kategorije nagradni fond je 2.100 KM.

U utakmicama odigranim u utorak popodne postignuti su sljedeći rezultati : Best Novi Travnik – Srednja tehnička škola 2:0, caffe Harem Halilović – Namještaj Euroelegant 4:3 i Općina Gornji Vakuf-Uskoplje – Sjaj Zenica 4:1.