Počeo 4. festival dramskih minijatura Gimnazije Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Organizator Festivala je Aktiv profesora bosanskog jezika i književnosti, a učešće su uzeli učenici od 1 do 4 razreda ove srednje škole.Festival dramskih minijatura učenika Gimnazije Bugojno održava se već četvrtu godinu, u povodu Dana škole.

Nakon što učenici svih 19 odjeljenja predstave svoje dramske minijature, žiri će izvršiti selekciju. Šest odabranih, koje će biti izvedene sutra, uči će u konkurenciju za najbolju dramsku minijaturu u cjelini. Takođe, bit će dodijeljene još neke pojedinačne nagrada. Najbolja minijatura bit će izvedena na Festivalu koji će okupiti i druge srednje škole. Ideja da preraste u regionalni postoji već izvjesno vrijeme, a ove godine će doživjeti i svoju realizaciju.

Kako saznajemo od prof.Nedžad Milanović , za učešće na Festivalu dramskih minijatura već su se prijavile srednje škole Gornji Vakuf i Uskoplje, zatim škole iz Jajca i Donjeg Vakufa, te bugojanska SSŠ. Festival bi trebao biti održan u junu ove godine.

Podsjetimo, na prošlogodišnjem Festivalu dramskih minijatura Gimnazije Bugojno najbolja u cjelini bila je dramska minijatura „Dok krik ne postane tišina“,učenika tadašnjeg III C.

123456