Počeo upis drva u bugojanskom Udruženju penzionera

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U prostorijama Udruženja penzionera Bugojno danas (23. novembra) počeo je upis zainteresovanih članova ovog udruženja za nabavku ogrijevnog drveta putem ugovora za 2017. godinu,  koji je potpisan s bugojanskom „Šumarijom“.

 

Ponuđena cijena drva, u koju su uračunati troškovi prijevoza i PDV, nije se mijenjala u odnosu na ovu godinu što je, uzme li se u obzir da čak dvije trećine penzionera prima najnižu penziju, od ogromnog značaja.

– Cijena jednog prostornog metra rezanih drva je 69 KM, a u oblovini 62 KM. Penzioneri su, i ovaj put, u mogućnosti obezbijediti drva na osam jednakih rata, s tim da će uplata prve rate početi u januaru iduće godine, rekao je predsjednik Upravnog odbora Udruženja penzionera Bugojno Redžep Dolovac.

Po istim uslovima, ističe, drva je u 2016. godini dobilo oko petsto članova pomenutog udruženja.

-Gotovo sve tražene količine isporučene su do kraja septembra. Tek manji broj penzionera dobilo je drva u oktobru. Iskustva koja imamo su veoma pozitivna, naglasio je.

Upis penzionera, dodaje, trajat će do 12. decembra, a vršit će se svaki radni dan, u vremenu od 9 do 12 sati.

-Većina naših članova treba pomoć koju im, kroz različite segmente, pružamo već godinama. Udruženje im dođe kao neka „luka spasa“ u vremenima koja, za mnoge građane, nisu baš najbolja, zaključio je Dolovac.