Počinje nova sezona u emitovanju emisije “Poljoprivreda Gornjovrbaske regije”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Nakon zimske pauze, u programu TV Bugojno ponovo možete gledati emisiju „Poljoprivreda Gornjovrbaske regije“.

 

Većina uzgajivača malina je, već s prvim proljetnim danima, obavila sve neophodne pripreme u svojim malinjacima za novu sezonu.

Sagledavaju se, također, štete prouzrokovane protekle jeseni, u kojoj su zabilježene brojne bolesti čije posljedice postaju sve vidljivije.

O trenutnom stanju u malinjacima, mjerama zaštite i perspektivama proizvodnje malina u Bugojnu, govorimo u prvoj ovosezonskoj emisiji „Poljoprivreda Gornjovrbaske regije“, koja je na programu TV Bugojno u nedjelju, 2. aprila, od 18.30 sati.

Naša sagovornica bila je Senada Čolić, viši stručni saradnik za oblast poljoprivrede u općini Bugojno koja je, tom prilikom, poljoprivrednicima dala puno korisnih preporuka i savjeta.

Predstavljamo, također, plasteničku proizvodnju porodice Kero iz Poljica, a kratko govorimo i o mjerama zaštite u voćnjacima.

Urednica emisije: Mevlida Ridžal, snimatelj: Mubekir Mlivo, montaža: Jasmin Kaniža, realizacija:Minor Osmanagić.

Uz najavu početka nove sezone poljoprivredne emisije u programu TV Bugojno, pozivamo sva zainteresovana pravna i fizička lica, institucije i nadležne organe na svim nivoima, vlasnike poljoprivrednih apoteka i drugih radnji koje se bave prodajom poljoprivrednih mašina, alata i preparata, kao i poljoprivrednike, da reklamiraju svoje proizvode, odnosno da budu sponzori emisije „Poljoprivreda Gornjovrbaske regije“.

Kontakt telefon: 030/251-231.