Počinju „Dani otpora Privor 1992- Dani slobode Privor 2016.“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Udruženje građana „Bolja budućnost- Privor“ Voljevac i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Dani otpora Privor 1992- Dani slobode Privor 2016.“

Manifestacija počinje u srijedu, a okončat će se 13. avgusta mevludom i dovom šehidima u Voljevcu. U sali OŠ Voljevac u srijedu s početkom u 19,30 sati u okviru pomenute manifestacije održat će se promocija knjige pod nazivom „Čovjek koji je pratio bubamare“ autora pof. Nedžada Milanovića.

U petak, 5. avgusta poslije džuma namaza u Pridvorcima biće otvoreno spomen obilježje u pomen na šehide ovog naselja. Isti dan s početkom u 19 sati na igralištu OŠ Voljevac održat će se Smotra folklora.

U nedjelju, 7. avgusta predviđena je realizacija aktivnosti pod nazivom „Marš mira, marš slobode“ , pohod na Crni vrh. Polazak je zakazan za 9 sati ispred spomen obilježja u Voljevcu.

Promocija knjige pod nazivom „Gornji Vakuf, grad heroj“ autora Edina Ramića i Fuada Zeca održat će se u sali OŠ Voljevac, u petak 12. avgusta s početkom u 19,30 sati. Pored autora o ovom djelu će u ulozi promotora govoriti i Džemo Hadžić.

Mevudom i dovom šehidima u subotu, 13. avgusta biće okončana manifestacija „Dani otpora Privor 1992- Dani slobode Privor 2016.“ . U 10 sati je okupljanje ispred spomen obilježja u Voljevcu, nakon čega će u 10 i 30 uslijediti obilazak šehidskih mezrja u Svilićima i Voljevcu. U 13 sati je podne namaz na igralištu OŠ Voljevac . Za 13, 30 sati zakazano je otvaranje novoizgrađenog spomen obilježja Voljevac i učenje dove šehidima.