Podrška MKF „Lider“ radionicama Udruženja „Leptir“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Udruženje roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Leptir“ već duže vrijeme za svoje članove organizuje radionice sa radno okupacionom terapijom.

U prostorijama „Leptira“, zahvaljujući podršci Mikrokreditne fondacije „Lider“, i danas je upriličena radionica na kojoj su djeca od starog papira, uz pomoć ljepila i boja, izrađivala različite predmete. Po riječima predsjednice „Leptira“ Biserke Božić podrška Mikrokreditne fondacije „Lider“ traje već duže vrijeme i veoma je značajna.

Sredstvima koja dobijuod ove mikrokreditne fondacije u „Leptiru“ nabavljaju potreban materijal, te angažuju stručno osoblje za pomoć djeci koja učestvuju u ovim aktivnostima . Kako ističu u „Leptiru“ u ovakvim radionicama učestvuje i do 15 djece. Zbog gripe ovog puta ih je bilo nešto manje, a po riječima Biserke Božić radno okupaciona terepija za članove „Lepita“ itekako je važna.

Predsjednica Božić ovom prilikom zahvalila se na dosadašnjoj podršci, te izrazila nadu da će saradnja Udruženja „Leptira“ sa Mirkokreditnom fondacijom „Lider“ biti nastavljena i u narednom periodu. Kako je istakla novčana podrška „Lidera“ ovom bugojanskom udruženju zaista je jedan od uspješnih primjera kako pojedine institucije sa skromnom, ali za Udruženje“Leptir“ značajnom, podrškom mogu biti društveno odgovorne institucije ili organizacije.