Poetsko veče “Tri grada, tri pjesnika” u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Nakon Gornjeg Vakufa-Uskoplja, poetsko druženje pod nazivom „Tri grada, tri pjesnika „ uspješno je organizovano u Maloj Sali KSC-a Bugojno. Ljubiteljima poezije predstavili su Vernesa Manov iz Bugojna, Ensar Bukarić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Nijaz Rujanac iz Donjeg Vakufa. Bio je ovo ujedno i posljednji događaj u sklopu ovogodišnjeg bugojanskog Tetarskog festivala TIFBU.

Poetska noć u Bugojnu počela je poetskim performansama u okviru kojih su predstavljeni neki najznačajniji radovi ova tri pjesnika, a koje su izvele članice Teatra Fedra Bugojno, nekadašnje članice Dječije scene ovog Tetra kojim duži niz godina rukovodi upravo Vernesa Manov, domaćin druženja.Vernesa se u svom obraćanju zahvalila svima koji su došli i svima koji već godinama podržavaju njen rad te ukratko podsjetila kako je uopšte došlo do organizovanja ovih poetskih večeri. Prisutnima su se obratili i Nijaz Rujanac i Ensar Bukarić.

Nakon Bugojna, poetsko veče biće uskoro organizovano i u Donjem Vakufu. Podsjetimo , ova tri autora su u protekle dvije godine predstavljali gornjevrbasku regiju i BiH na 27. međunarodnom susretu pjesnika Književnog kluba “Miroslav Mika Antić” u Inđiji.Ovaj srbijanski grad planiraju posjetiti i u martu, kada bi trebali na manifestaciji ”Noć boema”. Na poziv Književnog kluba ”Plava paleta” u februaru će svoje pjesme čitati građanima Zenice, nakon čega se planiraju predstaviti sarajevskoj publici, kao gosti Udruženja umjetnika “Planet Poezija”.

12345