Pogledajte novo izdanje emisije “Poljoprivreda Gornjovrbaske regije”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Pogledajte novo izdanje emisije “Poljoprivreda Gornjovrbaske regije”.

 

Zima je obično vrijeme kada poljoprivrednici odmaraju od posla, sumiraju rezultate ostvarene u prošloj sezoni i prave planove za iduću godinu, za koju se nadaju da će im donijeti veće prinose i prihode, i povoljnije uslove za razvoj proizvodnje za koju su se opredijelili.

Na farmama je, pak , situacija nešto drugačija, jer posao ne prestaje s pojavom prvih minusa i snijega. U to smo se uvjerili tokom posjete farmi koka nosilja čiji je vlasnik Nahid Duraković iz bugojanskog naselja Glavice.

Iako autsajder u poslu kojim se počeo baviti, već sada bilježi odlične rezultate. Farmu je , kaže, podigao vlastitim sredstvima , nabavio za početak 760 koka nosilja, i prionuo na posao ne čekajući da mu neko drugi u tome pomogne.

Veliku podršku u projektu, koji je pokrenuo nakon što je ostao bez posla, ima od supruge Medihe. Otac je tri kćerke od kojih su dvije završile fakultete, udale se i zasnovale vlastite porodice, dok treća kćerka još uvijek studira.

Njegova je poruka da svako ko hoće , može naći posao od kojeg će živjeti, te da se trud i rad uvijek isplate. Šta nam je još rekao ovaj uzorni farmer, pogledajte u emisiji “Poljoprivreda Gornjovrbaske regije “ koju u programu TV Bugojno emitujemo 19.novembra (NEDJELJA), od 18 sati i 30 minuta.

Urednica emisije: Mevlida Ridžal, snimatelj: Mubekir Mlivo, montaža: Amer Hozić.