Pogledajte novo izdanje emisije “Poljoprivreda Gornjovrbaske regije”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Pogledajte novo izdanje emisije “Poljoprivreda Gornjovrbaske regije”.

 

Zima je obično vrijeme kada poljoprivrednici odmaraju od posla, sumiraju rezultate ostvarene u prošloj sezoni i prave planove za iduću godinu, za koju se nadaju da će im donijeti veće prinose i prihode, i povoljnije uslove za razvoj proizvodnje za koju su se opredijelili.

Na farmama je, pak , situacija nešto drugačija, jer posao ne prestaje s pojavom prvih minusa i snijega. U to smo se uvjerili tokom posjete farmi koka nosilja čiji je vlasnik Nahid Duraković iz bugojanskog naselja Glavice.

Iako autsajder u poslu kojim se počeo baviti, već sada bilježi odlične rezultate. Farmu je , kaže, podigao vlastitim sredstvima , nabavio za početak 760 koka nosilja, i prionuo na posao ne čekajući da mu neko drugi u tome pomogne.

Veliku podršku u projektu, koji je pokrenuo nakon što je ostao bez posla, ima od supruge Medihe. Otac je tri kćerke od kojih su dvije završile fakultete, udale se i zasnovale vlastite porodice, dok treća kćerka još uvijek studira.

Njegova je poruka da svako ko hoće , može naći posao od kojeg će živjeti, te da se trud i rad uvijek isplate. Šta nam je još rekao ovaj uzorni farmer, pogledajte u emisiji “Poljoprivreda Gornjovrbaske regije “ koju u programu TV Bugojno emitujemo 19.novembra (NEDJELJA), od 18 sati i 30 minuta.

Urednica emisije: Mevlida Ridžal, snimatelj: Mubekir Mlivo, montaža: Amer Hozić.