„Poljoprivreda – mogućnosti i perspektive“,tema press konferencije SDA Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

„Poljoprivreda – mogućnosti i perspektive“,bila je tema press konferencije upriličene u prostorijama OO SDA Bugojno.

Na početku press konferencij prisutne je pozdravio Salih Gurbeta,nosilac liste SDA za OV-e Bugojno, dok je Admir Ždralović,kandidat SDA za OV Bugojno govorio o ciljevima kroz koje se planira razvijati poljoprivreda, a koji su definisani u izbornoj platformi ove stranke.

-Poljoprivredna proizvodnja u zadnje dvije godine na prostoru općine Bugojno je u znatnom porastu,neophodno je raditi na poboljšanju i većem prinosu,a poseban naglasak treba staviti na plasteničku proizvodnju –kazala je Amira Bašić,kandidatkinja SDA za OV-e.

-Općina Bugojno je u prošloj godini iz budžeta izdvojila 250.000 KM na ime poticaja poljoprivredi. Posebna podrška je u stavci za poticaj u nabavci mehanizacije i proširenju proizvodnih prostora. Važno je ljude animirati da registruju svoja poljoprivredna gazdinstva,jer time imaju mogućnost apliciranja za sve vrste poticaja, od lokalnog do najviših nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini .Promocijom i kupovinom domaćih proizvoda direktno jačamo našu domaću proizvodnju-istakla je Elma Idrizović, kandidatkinja SDA za Općinskovijeće tokom press konferencije.

192021222324252627